Dominiek Lootens

Home » Brussels Hoofdstedelijk Parlement » Aanpak problemen sociale huisvesting breekpunt voor Vlaams Belang

Aanpak problemen sociale huisvesting breekpunt voor Vlaams Belang

Archief

cropped-lootens.jpgDe wantoestanden bij de diverse Brusselse openbare huisvestingsmaatschappijen verbazen niet, zo zegt Brussels Vlaams Belang fractievoorzitter Dominiek Lootens in een reactie op de audit die de Molenbeekse huisvestingsmaatschappij doorlicht. Volgens de Vlaams-nationalistische partij beperken de problemen zich niet tot de Molenbeekse maatschappij, en ook al niet tot louter de openbare aanbestedingen en het personeelsbeleid. Ook met het woningbestand van de maatschappijen zelf is er heel wat mis. De levenskwaliteit in heel wat woningen is minimaal, en de al jarenlang beloofde renovatie van de woningen laat nog steeds op zich wachten.

Dat Brussels Staatssecretaris Fremault nu vraagt aan de Brusselse Gewestelijke Huisvestingsmaatschappij (BGHM) om het beheer van Logement Molenbeekois over te nemen kan hoogstens een tijdelijke oplossing zijn.

Het Vlaams Belang pleitte reeds in haar congresteksten uit 2014 (Brussel Morgen – onze stad) om de 33 Brusselse huisvestingsmaatschappijen te fuseren tot één enkele huisvestingsmaatschappij. Enkel zo kan een einde worden gesteld aan het wanbeleid, de vriendjespolitiek en het ingewikkeld ekluwen van voorzitters, raden, administraties en naast en tegen elkaar werkende instellingen.

Daarnaast vraagt het Vlaams Belang dat de volgende hoofdstedelijke regering er een breekpunt en een erezaak van maakt om enerzijds werk te maken van een doorgedreven restauratie van het bestaande sociale huisvestingspatrimonium, en anderzijds van een versnelde bouw van nieuwe woningen om zo de ellenlange wachtlijsten eindelijk aan te pakken – waarbij het voor zich spreekt dat sociale woningen slechts ten goede kunnen komen van wie er werkelijk recht op heeft en van wie de laatste acht jaar minstens zeven jaar in het land verbleef en minstens drie jaar gewerkt heeft.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: