Dominiek Lootens

Home » Jette » Schrappen openbare vuilnisbakken Jette is waanzin. Vlaams Belang pleit voor installatie slimme vuilnisbakken.

Schrappen openbare vuilnisbakken Jette is waanzin. Vlaams Belang pleit voor installatie slimme vuilnisbakken.

Archief

sluikstortDe komende zes jaar moeten in de Brusselse gemeente Jette 200 van de 400 vuilnisbakken verdwijnen, aldus de nieuwe Netheidsschepen Mounir Laarissi (CDH).  “Waanzin”, zegt Brussels Vlaams Belang fractievoorzitter en Jettenaar Dominiek Lootens.

Volgens de schepen moeten de vuilnisbakken verdwijnen omdat ze sluikstorten aantrekken.  Dominiek Lootens: “Het is inderdaad zo dat sommigen het nodig vinden om de openbare vuilnisbakken te misbruiken om hun huishoudelijk afval te dumpen. Maar het is wel bijzonder naïef te denken dat diezelfde personen niet meer zullen sluikstorten eens de vuilnisbakken verdwenen zijn.”.

Het Vlaams Belang pleit daarom voor een tweesporenbeleid ter zake.

Lootens: “Het Vlaams Belang pleit voor de installatie van slimme vuilnisbakken. Dat is een zogenaamd smart waste and recycling system. Je kan zoals in andere vuilbakken je afval in kwijt, maar hij drukt het afval dat erin valt samen en kan zo een grotere hoeveelheid afval aan. Wanneer hij vol is, geeft hij een signaal aan de reinigingsdiensten van de stad, die zo weten dat het tijd is om de vuilbak leeg te maken. Minder ophaalwagens betekent ook minder lawaai, minder verkeer en minder overlast.” In sommige andere Vlaamse steden wordt dit systeem al met succes gebruikt.

Daarnaast vraagt het Vlaams Belang dat veel meer dan nu het geval is sluikstorters actief zouden worden opgespoord en beboet.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: